Tack för i år

Då är det nyårsafton då igen. Den kommer vi i Hallen att fira på olika vis.Barnen är hos sina mammor, Honey ska vara i glada vännerslag och jag ska vara på jobbet. Det man får se som positivt i det är ju att man slutar kl 23 så jag får ju pussa in det nya året med Honey.
Så till er alla från oss alla vill vi önska er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Lodjursspårning

Under morgonpromenaden med Alvin idag så Stannade vi och pratade med Tommy och när vi står där så ser jag ett rakt fint spår över åkern. Lo hade gått där i natt. Alvin och jag tog och följde spåren ett tag. Det är faan inte bara att följa ett Lodjur. Satyget har ju gått iskogen och där är man inte lika smidig som ett lodjur.  Detta är andra natten på några dagar som det passerar Lodjur så här nära huset. I Fredags efterjobbet när jag tog en promenad med Alvin runt Löten så när vi går ut frångården så springer det ett djur över vägen vid snorres soptunna och försvann ner bakom där man hänger upp mattor på tork på sommaren. Ett rådjur tänkte jag och inte mer med det. Såg det dåligt när det var så mörkt.. Igår var jag på Bio med folket från andra sidan bron och då säger Robert att har du sett Lodjursspåret vid Snorres soptunna.. Det var nog det vi såg , tittade på spåren där och det stämmer ju med vart dom tog vägen sen. Så nu har man sett sitt första Lodjur i vilt tillstånd och så fattade man inte att det var ett..

Ha en bra dag Sverige


back to work

Första arbetsdagen på en vecka. Känns lite vemodigt!
Skönt ändå att få börja med att jobba kväll så jag kunnat ta det lugnt på morgonen.. inte ens Tyson har börjat bökat runt :)

Vaknade med att jag hade Skrållan sovandes längs med mina ben/vader.. utsträckt under täcket låg hon och hennes huvud stack ut vid mina fötter :) Skön liten benvärmare vi har. Söt är hon ivf :)

Nä, nu skall jag äta upp gröten innan den kallnar och sen bege mig iväg. -14* ute.. burrrr!
Tycker inte om när det är kallt. Det gör liksom ONT i fingrarna när man skall göra nått utan vantar :(
Jackan får jag heller inte igen.. men men, jag får låna en av Snuffs innan det är klart :)


Ha en bra dag!

nu så..

Nu tycker jag att han kan komma hem från sitt arbete..
1 arbetstimme + restid kvar.. sen är han hemma :)


booooooring

Tråkigast helgen på LÄNGE!

Snuffs har jobbat hela helgen.

I fredags gjorde jag ingenting..
Igår.. INGENTING på heeeela dagen, tills Madde äntligen kom och förgyllde min dag vid 20 på kvällen och åkte inte hem förän 02 - TACK för besöket my löw!
Idag.. snorig, trött och seg. Kommer inte hända ett skit i dag heller.

Vill ingenting heller.. känner mig mest tom, trött, snorig,less och orkeslös.

skit trist

ska nog åka till pappsen en sväng..

Tillbaka in i arbetslunken

Ja då var man i gång med att arbetet igen efter julledigheten. Måste säga att timmarna sprang iväg kväll. Jr åkte till mamma idag när jag åkte till jobbet , Flisan sover hos farmor o farfar och åker hem med dom när dom åker till Stockholm imorgonbitti för att fira jul med storasystern min. 4-4 i derbyt idag och jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om det.. Bollnäs blir ju nästan bestulen utav dommarna på segern. Hur fan man kan ta en utvisning i en sån situation kan väl nästan bara bero på att han är så jäkla trött så skallen inte funkar, För mycket kan man säga om bandy dommare men vältränad är dom inte.. Om man jämför med den fysik som spelarna har..Men samtidigt så var ju Edsbyn bättre än Bollnäs i 70 utav matchens 90 minuter och sett så ska nog Giffarna vara rätt nöjd med att dom hade Borvall längst bak och med en pinne. Så jag vet inte vad jag tycker. Skitsamma var det väl oxå.. För i min värld så är inte bandy världens viktigast idrott..

Sov gott Sverige

Nu var julen slut, slut , slut

Då var det slut på min jul ledighet. 12.45 i dag börjar man jobba och jobbar hela helgen. Jr åker till mamma idag för att fira vidare, Flisan ska åka hem med farmor och farfar i morgon bitti och ska vara med dom i kväll och i natt.. Det har varit en kanon jul.. Glada och nöjda barn gör en glad och nöjd far..

Slöa ni som får Sverige

Julfirande 3

Julfirandet 3 ägde rum hemma hos pappa i Freluga. Det blir inga bilder dessvärre, glömde kameran hemma :(

Vi var mängder av människor! Helt galet och crazy.. barn, vunxa, ungdomar som skulle ut och drack, granne som tomte mm

Åkte hem kl 20, men det känns som att klockan är mycket senare än så.
Nu blir det soffläge för hela slanten resten av helgen :)

Julfirande 2

Japps, andra dagens julfirande är nu till enda - på självaste julafton.
Firandet har ägt rum i Kilafors, hemma hos svärföräldrarna. God mat, Kalle Anka och jultomten - allt fanns!
  - kusinerna samlade framför granen i väntan på tomten
       - flickorna i soffan   - kusin och farmor  
  - moi och barnen
  Och så till Jrs stora lycka så kom ÄNTLIGEN tomten! Som han väntat och längtat efter denna figur heeeela dagen lång. Det har liksom krypit i både kropp och själ för honom hehe
Av tomten fick Jr ett hockeyspel. Barnen har precis spelat första matchen oavgjort och det är nu dags för sängen.

Imorgon kör vi tredje gången gillt - julfirande 3

Julfirande 1

Japps, idag har vi alltså varit hos mamma Abba och firat jul. Jul nr 1
Det blev shopping på stan först, sen god mat, efterrätt och massa skit snack!
    - värdinnan
 -Lina  - julklappsutdelare 1
  julklappsutdelare 2 / storebror Mattias  - flisan

Just nu sitter karln och grannen från andra sidan åbroa i tvspels rummet och spelar på barnens bil tv-spel, och dricker öl med sann julanda :)


Barnen och djuren sover, de skall jag oxå göra snart. "Tyson" har nyss vaknat - sprattel sprattel

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅT ÖNSKAR VI I Hallen!

God Jul

Då börjar julfirandet. Är på väg mot Bollnäs och svärmor nu. Det här blir en rätt behaglig jul tror jag, Svärmor idag , mor o far i morgon och hos svärfar på juldagen.. Vi åker med andra ord runt i jul och får russinet i kakan över allt.. Äta gott och må bra utan all den sista hetsen för att det ska komma folk..

God jul på er Sverige

Tipp tapp Tipp tapp...

Endast Pappa är vaken, Så är det här i Hallen nu. Barnen gick till sängs halv tio, glada och trötta.. Dom leker så härligt bra tillsammans.. Honey har lagt sig medan jag och Alvin tog en promenad runt Löten. Alvin ligger sött  sussandes på sin dyna men prinsessan i huset, hon är ute och ränner hon.Sågs nyss smyga mot trappan.

Sov gott Sverige

Tut, Tut nu kommer vi

Äntligen söndagmorgon. Ska bara äta frukost nu sen bär det av till Uppsala för att hämta Flisan.. Skulle tydligen bli bra väder och det är skönt när man ska umgås med alla dårar i jultrafiken. Jr är nog mer förväntansfull över att få träffa syrran än att Tomten ska komma snart..

Kom i håg att krama varandra i trafiken Sverige

Glömde visst en sak

Det fick bli en sån här före tandborstningen. Måste få fira julledigheten

Då var det jul här i vårt hus

Ja åtminstonde för mig. Jag har just fått kväller och gjort mitt sista arbetspass före jul.. skönt .. Ska verkligen njuta av den här lediga veckan. Jag ska ju till jobbet i morgon med men bara för att hämta en julklapp.. Hampan kommer i morgon , hämtar honom direkt när han slutar kl 13.. Flisan kommer på söndag.. ser fram mot en riktig familjejul.. I morgon är det kalas hos folket i människobyn nr 7.. mamman blir 28 år där nästa dag..Men Grattis på dig  säger väl jag nu ändå..Nä nu ska jag borsta gaddarna och krypa ner bakom Honey och hålla om magen lite.. 

Söta drömmar Sverige 

Bönder

Jaha, då har bönderna i Bonde söker fru gjort sina val. Jag hejjade på de som blev utröstade :)
Johan var ju PERFEKT för Hanna - sicken kille! O Peter skulle ju ha valt Peter - inte blondie / Wille!
jaja.. De är säkert lyckliga ändå, eller nått.

Igår var det ju pinsamt. Lämnade in bil på verkstaden för byte av bromsarna bak. Efter ca 5-10min ringer de och säger att bilen är klar - snacka om snabb service ;)
Grejen var ju den att när vi bytte till vinterdäck så sa Snuffs att bromsklossarna var halv kassa och eftersom de nu börjat skrapa i så gissade vi eller jag att de va bromsarna som var slut.. Icke!
Den snabba servicen på verkstaden berodde på att det endast var SMUTS på bromsarna som orskade ljudet haha
Kan skämdes som en hund när jag hämtade nyckeln och bilen. Men som han sa "spar pengarna till jul"
Pinsamt men sant hehe Äh, de blir ett bromskloss byte till våren istället!

Det är så trist om kvällarna nu när Snuffs jobbar sent :(
Bara strunt är det på tv oxå. Nä, hunden och jag skall ta oss ut en snabbis.
Sen skall jag och Tyson (de måste va en Tyson som de boxas och kickas) krya till kojs och njuta till Sunes jul på dvd. OSLAGBART roligt :)

Tänk va lyckliga dagens alla barn skulle vara om det fick se en sån lyckad julkalender som Sunes jul, istället för Skägget i brevlådan. Vem bryr som om spänning när det finns HUMOR i en kalender?! haha Håkan - I love!


Snörvel

Vaknade i morse, trött som vanligt - men annars inget problem.
Jobbade en timme och sen utbildning i 3timmar. Jätte skoj var det!
Men de var som nått kom smygandes under den tiden och poff!

Med en nys var den framme. Förkylning, feber och huvudvärk. Åkte hem direkt efter föreläsningen - helt slut.
Har nu sovit i 2 tim och tempen har minskat med 0,2*. Mår som jag förtjänar.
Ännu mer ångest efter den där jädrans biten brieost jag åt i fredags - jag får inte, vet det. Men de va inte så mycket och de va så gott. Frågan är vad den lilla biten gjorde med oss 2.. ÅNGEST.

Att få tag på en läkare i denna stad är ju berövligt krångligt. Ringde in - fick ej telefon tid som jag missade. Ringde igen - de ringde upp men ville inte hjälpa, jag tillhör ju visst inte Bns längre. Ok.. ringde hälsocentralen i Kilafors - "Tyvärr, läkaren är sjuk så kan du ringa nästa år?!"
Ja - visst. Men de ärende jag egentligen ringde om så kan jag vänta till januari. Men för att lämna ett blodprov och få svar på om brieosten ställt till dagens mående, de gick inte. Skall ringa ett tredje ställe imorgon, NÅN måste ju vilja ta lite blod av mig ;)
Tröttsamt var ordet.

Bilen skall ivf få nya bromsar bak imorgon och de är den glad för. Åker på broms skivorna nu.. men vem behöver bromsar?
de går ju ändå inte att bromsa sig ur en uppförsbacke...

Så mycket bättre

Har just varit på cafe 83 och ätit lunch, Isterband med stuvadpotatis.. Så jädra gott .. Måste säga att det var faan så mycket bättre än julbordet som jag var o åt i lördags på folkan. Det var inget eget utan bara färdiga grejer dit körda av Dahlbergs typ.. Inte snyggt upplagt och sen så var det som att köa i skolmatsalen för att ta.. Jag kan inte påminna mig om att jag ätit ett sämre julbord någonstans.. 


Härligt skulle det bli

Här kliver man upp för att ta en härlig morgonpromenad så här på Lördagsmorgonen, Då är det 15,5 grader kallt ute. Hur jäkla härligt blir det då ???? Men va faan Alvin måste ju få sin promenad.. Så det är väl bara att ta fram dom tjocka täckbyxorna och ner med mössan över öronen.. Och gå då.. Ligg kvar ni och mys under era täcken.. Vi går vi..

Dax att frysa Sverige

Allt från Bob till skördare

Då var Hampus veckan över för den här gången då. en underbar vecka med riktigt vinterväder. Vi har åkt BOB, Spark och en del snöraka. Jr han med en sväng i skördaren med Gubben Bengt, Då var jr glad. 1,5 timme och bara fälla träd i en stor traktor.. Nu blir det att ladda batterier för mig, full fart mot jul när Jr och systern kommer nästa gång. Nä nu ska jag till Knöttas och dricka lite Kaffe..

Snöa inte inne Sverige

livet är underbart

Vilken underbar natt, sängen är gudomlig. När man sent kom hem efter jobbet och kröp ner under täcket och låg där o höll om Honey o magen så kände man i handflatan hur det sparkade.. första gången jag känner det på Britt-Eivor eller om det nu var Jan-Björn. Nä nu ska jag åka o jobba, har bytt pass med Norrland så det blev en dag idag så han kan studera..

Slit på Sverige

En dröm

Den nya sängen är helt underbar, längesen jag sov så gott..

B.L.O.S.S.A B.L.O.S.S.A glöggen heter Dufvenkrooks whiskeyglögg

Då var det söndagmorgon allaredan. Har inte skrivit på länge nu men ska försöka bättra mig, Lördagen var en långdag. Den började med att jag körde Jr till farfar och farmor eftersom vi vuxna i huset skulle åka till Valbo tillsammans med Lillebror och Sara. Vi  kom ner till 10 tiden och åkte hem efter 17 någongång. Honey och jag köpte en ny säng, ser verkligen fram mot i kväll för då tänker jag sova i den.. Sen blev det väl en påse eller två på ikea med nödvändiga saker oxå.. På övriga affärer blev det inte så mycket handlat för min del men ett par av dom sista julklapparna blev det dock.. Man blir rätt trött i kroppen efter en dags strosande i det där varuhuset. Men vilken possitiv grej det blev när vi kom till IKEAs varuutlämning och skulle hämta sängen, Dom bjöd på kaffe.. satan vad gott det var  med kaffe där.. Väl hemma och med alla saker inne o uppe så kom Farmor o farfar med Jr och käk från Hambogrillen.. smaskigt och trevligt.. Kvällen sen var en trevlig Glögghappening hos folket på andra sidan bron. Finskan och Italienarn från bergetsfot var där dom oxå.. Det provades whiskeyglögg, blåbärsglögg och hjortronglögg. Dom var bra all tre men Whiskeyglöggen var riktigt fin tycker jag.. Vid midnatt orkade vi inte längre utan då släpade familjen sig hem och i säng.. Lång men härlig dag i glada vännerslag.. Nu ser man fram mot den här dagen, det ska tapetseras i sovrummet , den vägg som ska bli fondvägg, Sängen ska sättas ihop och den gamla sängen ska ut i garaget.

Ha en bra dag Sverige

Jag är kär!

Han är så vacker. Han är så bra. Hans leende är OSLAGBART!
Han är bara underbar helt enkelt.



Även min vän Elins lillebror Karl är helt underbar. Han var den enda killen i barnkören. Efter konserten var slut och Magnus satte sig för att skriva autografer, så kom lille Karl fram till mig med en lapp - en lapp som jag kunde ta autografen på!
ÅHHH, sötnosen! Han visste hur gärna jag ville tränga mig fram till Magnus - rodna av kärlek och ta autografen.

Nu är autografen i min hand. En vit lapp och namnteckning med silverpenna. De andra som fick autograf fick den på en skiva eller på de kort han hade och skrev på. Men inte jag - jag har autografen på en papperslapp som jag fått av sötnosen Karl! TACK

RSS 2.0