Skogsmulle

Det har varit en helg med mycket skog nu. Igår när Gumman jobbade så var Jr och jag i lingonskogen med Mor, Far , syster och faster. 7 hinkar lingon blev det .. vi ska kanske hinna rensa dom idag.. vi har två en stor och en liten. säkert 25 liter .. Idag har jag varit till skogen med gubben från andra sidan bron och Alvin.. vi letade tjäder men hitta ingen.. Men det blev lite svamp med hem..Nu måste jag nog väcka resten utav familjen.. klockan är kvart i tio..

Ha en bra söndag sverige

Kräftskiva

Medans karln i huset arbetade under helgen så var frugan på kräftskiva med några arbetskamrater



   

Idag passade jag på o sluta lite tidigt för att spendera lite kvalitétstid med karl´n min. Nu har vi köpt färg, tapet och en massa massa andra saker inför vår lilla renovering. Sovrummet skall få 3 målade väggar och en tapetserad.. en mörkbrun med mörka medaljonger på typ.. sängen blir mörkbrun och väggarna gröna. Det blir SÅ fin så när vi blir klara.
Vrån som blev nere i hallen / farstun, efter att vi tagit bort en vägg skall bli inkladd i "tyg".. eller i vaxduk i ärlighetensnamn. Ni skall få se när allt blir klart. Det kommer bli SÅ snyggt!
Det är bara inne i den där lille vrån som det skall va "tyg" vägg.. en svart med vita medaljonger - de andra väggarna i hela hallen / farstun skall målas vita. Jaja, svårt att förklara.

Men som sagt, det kommer bli bra.
Annars är livet toppen.
Puss

Barkbåt

Nu börjar det bli dax för lunch. Stekt falukorv och pastaskruvar är det för grabbarna i hallen idag. Vi har varit till Takspånsfabriken och hämtat barkbitar och Jr har gjort barkbåtar här på förmiddan. Jag tvättar och väntar på att gräsmattan ska torka upp så jag kan klippa den.. den är långsom fan.. Solen skiner så det ska nog funka snart.. Jr ska till mamma ikväll ..

Håll tummarna för att gräset hinner klippas Sverige


Många bäckar små blir en blogg ändå

Det har inte hänt så mycket men lite saker ha vi gjort så här i början utav veckan. Idag var sonen till Dr Ulla och kollade ögonen, det såg bra ut..Så skönt.. Igår var vi ner och tittade till Hällbodamlag i tio minuter .. dom ser ut att ha lika kul som vanligt.. Även fast några av dom gamla inte finns med i år så verkar dom nya oxå vara ett gäng glada skitar så det bir nog en bra grönvit säsong.. Som grädde på moset så har dom ju i år också en tränare från Hallen.. Nu ska vi vara ledig hela tre dagar pga av att Fritids har stängt på fredag.. Så nu ska det kanske hända saker.. Förövrigt så började Jr göra volter helt pötsligt i folket på andra sidan brons studsmatta ikväll.. Nu ska Honey sova och jag ska titta på tv.. ha en bra kväll

Sov gott Sverige


Gårdagen

I går var det så dags!
Var på arbetet och jobbade tills Elin kom med bussen till S-hamn. Väl där hämtade jag henne på Resecentrum för att påbörja vår road trip.

Trots matpaus kom vi i tid till konsertområdet. Ett mini festivalområde kanske man skulle kunna säga. Godis, mat, öltält, shopping, 2 scener utomhus och massor av människor. Det var många man kände igen som tagit sig dit - trevligt.

Sen började det på lilla scenen. Cissi och Nour som försökte va roliga - misslyckades HELT. Totalt kasst! Blä
sen var det Emil Jensens tur. En kille i rosa byxor som försökte va rolig samtidigt som han skulle sjunga egenskrivna låtar.. men herre gud. Ska dessa två framträdanden klassas som bra underhållning?! Jag ser hellre en åsna gå runt en scen i 1 tim. Förlåt, men helt ärligt.

Men sen så. Sofia Karlsson entrade den stoooora scenen. Dock sjöng hon ej de två låtar jag hoppats på. Men hon var ändå bra! :)  

Efter det var det dags för sambons favorit tjej i musikbranschen - Miss Li
        
Hon var så klart STRÅLANDE bra! Synd att tiden gick så fort bara.

Sen var det dags för kvällen höjdpunkt. I väntan på det tänkte vi ta lite bilder. Vi kom fram till det att.. vi gör oss inte direkt bra på bild. och definitivt inte samtidigt.. hahaha förlåt Elin
            

Sen kom han. Han kan inte beskyllas för att vara en pratglad kille, men sjunga de kan han ;)
     

Som extranummer spelade han den låt jag hoppats mest på - För Dig, - och stämningen var på topp. Mörk himmel, upplyst sen och en förförisk, magisk stämning = underbart!     
 
Innan vi åkte från Gävle plockade vi upp Matilda som oxå ville hem till Bollnäs. Det var en rolig resa hem :) Underbart att få skratta med mina älskade vänner som jag spenderar alldeles för lite tid med.
Men ikväll är det ivf dags att umgås med Elin igen. Hon skall dra med mig ut i Böle skogarna för lite fest och musik.
Ingrid och Justine skall oxå vara med - så då blir de ännu mer kvalitéts umgäng med gamla vänner. Toppen!

Pojkarna är på fotboll hela helgen                         puss


Längtan

Sitter och går igenom spel listan inför Winnerbäcks konsert på fredag.

Jag och min trogne gamle vän Elin skall till Glasklockorna på livs njutning.
3 scener, Miss Li, Maia H, Sofie Karlsson och Lars Winnerbäck - vad kan toppa det?!
Inte mycket! 5 favoriter i ett, bättre än kinderägg! Gud vad jag längtar!
Kollar på spellistan. Läser texter. Lyssnar. Minns. Njuter
Det är ju PRECIS som man önskat sig, att Winnerbäck har en konsert med
massa gamla godingar.. med en blandning av det bästa av det nya så klart!
Hoppas interligt att han kör samma extra material från den listan jag kollar på, i såfall blir det ett avslut med två favorit låtar och jag kommer vara i himmelen.
För Dig och Du hade tid!

Jag har vetat att jag skall på konserten ett tag, men det är först nu ikväll när jag satt mig in i situationen som LÄNGTAN verkligen växt i mig. GUD va roligt vi skall ha!   

Och nu när kameran är hittad - den låg i min käre sambos väskan som var med till Järvzoo för ett tag sen :) - då är fredagen räddad.                                    
Skickar med några rader från låtarna nämnda ovan.. För Dig och Du hade tid. Puss



Du är resan som jag velat ska ta fart     Du är gåtan som jag aldrig löser klart       
Du är början på nåt nytt och nånting underbart för mig, för mig, för mig
När hösten kommer och tiden gått för fort     När allt känns på rutin och redan gjort    
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort för dig, för dig, för dig
Jag är hög nu sen den dagen när du kom     Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Jag undrar om jag nånsin ska nyktra nån gång med dig, med dig, med dig


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** *
Du vet hur allt ska bli nu, allt är sagt, luften är ren      Allting blir precis som man förväntar sig
Du är ett glashus, och jag är en sten Men det är du som försöker se igenom mig
Du frågar "Älskade dom dig ikväll?"
Jag svarar "Dom älskar mej bara nu, Den enda som verkligen älskar mej är du"
Du säger "Tog du dom med storm ikväll?"
Jag kommer faktiskt inte ihåg Men mina fingrar säger att det var ett segertåg
Du säger "Det har varit rätt så tomt här, Det är verkligen skönt att se dig"
Du säger "Jag kan bära väskan, ge den till mig"
Och du betalar taxin och jag kan bara hänga med
Och jag tittar ut i fönstret och drar nåt skämt Om hur det är

Allt är som vanligt

Klart mannen vet var sakerna finns.. Kameran fanns i huset

Vart?

Letar desperat efter vår digital kamera. Den har fått ben. Jag behöver den. Åh, vad ledsen jag blir!!! Har nån sett den?!

Tårtkalas

Idag blev gubben på andra sidan ån ett år äldre.. Nästa år ska vi fira rejält då fyller han 30.. Tårtan var så GOD!!! Annars så har dagen bestått utav bärplockning och OS.. det blev nog 15liter blåbär idag.. Finns hur mycket som helst här på berget.. Sen har det blivit lite plock från svartvinbärsbuskarna.. OS var en liten besvikelse idag.. Hände inte så mycket kul.. Men våra Roddare imponerar på mig.. Vi har ju roddmaskinen framför tvn så nästa gång det sänds rodd ska jag nog vara med och tävla.. Undrar hur långt efter man blir.. Handbollstjejerna gjorde en helt OK match idag mot ryssland.. Inte lätt att möta dessa jättekvinnor.. Måste erkänna att våra 3:or imponerade mycket.. Tennis är inte ens intressant som OS-sport heller.. men jag sov mig igenom två matcher idag.. Det ska bli en tur runt Löten ikväll oxå..Men troligen bara för mig och hunden.. Ha en bra kväll sverige

G som i gemenskap

Det blev luffs runt Löten ikväll, Jag är tung som aldrig förr känns det som men det var så härligt att det blev en familje grej.. Honey, jag och Alvin på en löprunda.. Känn på den Sverige.. I dag lovade jag medalj i OS och det blev det.. Var helt säker på det men ska jag vara ärlig så trodde jag på Ljungskog.. Men skit samma medalj som medalj.. Starkt jobbat Emma.. Förövrigt Kul att se USAs basketlag idag, Tänk att man nästan är ett basketproffs, Man har lite fel färg och framför allt helt fel längd men jag har faan mig rätt vikt.. Heja Sverige!!!

Favorit i repris

Os och jobbar helg snacka om att det sliter på gubben.. På jobbet är det kaos känns det som ibland.. Sommarvikarier skruvar upp klienterna men nu så börjar vi hitta tillbaka.. 4.44 ringde klockan för att man skulle upp o kolla in handbollsdamernasmatch. Jobbat 10 timmar drygt och sen sappat mellan OS sammandraget och dokumentären om han Potts.. Gillar killen även fast jag har svårt för musiken.. Honey har slitit med gräsmattan idag.. har faan inte hunnit själv.. funkar ju inte att klippa i regnväder och sånt har det ju varit ett tag nu.. Nu till favoritreprisen.. Måste fan sätta igång med löpningen igen.. leva lite nyttigare och få ordning på kroppfan.. Så i morgon börjar jag springa.. Ska inte skylla på vädret för bättre än vad jag har nu kommer jag inte att ha efter nyår så det är ingen ide att jag skjuter upp det dit..Jag ska inte springa varje dag men jag ska aldrig ha mer än en vilodag (om jag inte är sjuk vill säga). Tack för att ni hjälper mig att på minna mig om jag ballar ur.. Skippar nog maran som mål till nästa år siktar nog på Lidingöloppet nästa höst i stället.. Ha en bra natt Sverige snart är det OS-sändning igen

Orbaden

FOTBOLL så kan man sammanfatta det sista dygnet, Jr och jag är i Orbaden för det är  Cup Kommunal dax. Igår kväll kom lagen och fick sina rum här , det blev en sen kväll . Närmare midnatt innan jr och jag kom i säng.. Vi sov över här i rum 9 .. Men är det inte härligt att få äta hotellfrukost så säg.. Idag har det gjorts i ordning saker som ska ut till arenorna och nu så ska vi snart åka till Ljusdal för att se 2st matcher. sen blir det hem.. Jr släpps av hos mamma och jag åker hem för att kramas lite med Honey.. Sen väntar det en jobbhelg på vanliga jobbet.. SUCK!!!!...
H


Äventyr

   I kvälls solen begav vi oss iväg på äventyr i skogen.
   Vi hittade mycket fina lingon. Men det var inte de vi ville hitta...
   .. det var blåbär vi skulle hitta - och de gjorde vi!
  Det fanns massor. Så det var bara att plocka!
  Det följde med lite lingon varese man ville eller inte!
                        

Så ser det ut med Livet i Hallen - en vanlig tisdags kväll!
5 liter hann vi nog få ihop på den korta stund vi var ute. Sen var vi ju tvungen att skynda oss hem till årets sista Allsång!   
Det blir inget IKEA på torsdag :( Grannen har släkt på besök och M är ledig men skall trixa med fotbolls förbundets uppdrag. Så jag jobbar istället - jobbar kväll till och med! - kanske kan lura med mig någon dit i helgen.. ?! någon?!   Puss

Morgonrutin

Hunden är rastad och satt i hundgården grabben är utfodrad med macka och klädd och vi måste åka om 15 minuter för att hinna.. Har inte riktigt koll på hur lång tid allt tar än men det är ganska skönt att inte behöva stressa på morgonen . Jr gjorde sin första dag på sitt nya fritids igår, Det var tydligen superkul.. Man kunde ju leka med störrebarn och inte bara med småttingarna som det var på förra .. Då var ju dessa 02:or störst nu är dom minst fast det  inser han nog inte.. Han har nog samma världsbild som pappa..
Nä nu ska vi åka och göra rättt för oss..

Ha en bra arbetsdag Sverige

Regndag = Bakdag

Idag har det vräkt ner hela dagen. Inge skoj alls!
Medans Jr och Snuffs har varit ute o cyklat + gått på fotboll i regnet har jag bakat, heeeela dagen.

2 ICA kassar med fikabröd finns nu stationerad i frysen. Sugen på fika? - Välkommen hit vetja!
- Kärleksmums (choklad med strössel)
- Syltkakor (smakar lite kubb tycker ja, säkert bara för bittermandeln, med drottningssylt)
- Tosca rutor
- Chokladbollar
- Havreflarn
- Falsk potatiskaka (med massa smörkräm och riven mandelmassa över *mums*)
Chokladmuffins gjorde jag tidigare i veckan, så det finns de redan. Men som sagt, kom hit på fika!

Igår var det dop i Arbrå för lilla Tuva - så söt så söt :) Mycket trevligt
Mys på kvällen med hemmagjord pizza.. mums mums

Imorgon är det arbete igen. Ser fram emot det - finns ändå inget att göra i regnet. Ledig dag på torsdag enligt gamla schemat som jag inte längre går på. Om grannen inte var till IKEA igår så blir det nog en tripp dit på torsdag. Länge sen vi var på IKEA, skulle vart tok skoj :)    Nä, nu skall vi snart fika kanterna efter allt fika som bakades idag.    Puss

något annat

Nu är det ny Jr vecka, hämtade den brunbrända sonen efter jobbet igår. Sommaren för jr har bestått utav mycket bad och det syns verkligen. Mamman tog med oss på coop för det var sko rea där, Jr behövde nya skor till skolstarten.. Den som söker han finner så nu är det klart.. Såg en helt underbar nummerplåt igår. Blev nämligen omkörd utav en HD som hade FRIHET som nummerplåt.. snacka om coolt..  Nä nu ska vi klä på oss och åka iväg och handla  och sen blir det nog badstranden i solskenet..

Simma lungt Sverige


RSS 2.0